


Recepty
Zeleninové kari s tofu


Co budeme potřebovat
| 180 g tofu natural (1 balení) | ||
| 1 menší lilek | ||
| další zelenina dle chuti (cukrové lusky, mrkev, brokolice…) | ||
| 1 balíček zelené kari pasty | ||
| 2 lžíce řepkového oleje Lukana | ||
| 1 velká plechovka kokosového mléka | ||
| 1 chilli paprička | ||
| 1 lžička třtinového cukru | ||
| 1 lžíce rybí omáčky | ||
| 5 limetkových listů | ||
| 3 stonky citronové trávy | ||
JAK NA TO?
1. V pánvi wok rozpálíme olej, vložíme kari pastu a necháme rozvonět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené tofu, lilek, chilli papričku a další zeleninu a zprudka osmahneme.
2. Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme limetové lístky, citronovou trávu a necháme asi 10 minut na mírném ohni povařit.
3. Nakonec dochutíme rybí omáčkou a třtinovým cukrem. Podáváme s rýží.
2. Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme limetové lístky, citronovou trávu a necháme asi 10 minut na mírném ohni povařit.
3. Nakonec dochutíme rybí omáčkou a třtinovým cukrem. Podáváme s rýží.












