


Recepty
Batátové placky


Co budeme potřebovat
| 500 g batátů | ||
| jarní cibulka | ||
| 4 stroužky česneku | ||
| 1 lžička kurkumy | ||
| řepkový olej Lukana | ||
| čerstvá petrželka | ||
| hladká mouka | ||
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jarní cibulku nakrájíme a osmahneme na trošce oleje.
2. Vychladlé batáty rozmixujeme a směs vložíme do mísy. Přimícháme osmahlou cibulku, prolisovaný česnek, kurkumu, petrželku, dochutíme solí a pepřem. Po částech přimícháváme mouku, až získáme hmotu, která se nebude příliš lepit.
3. Z těsta tvarujeme placičky a smažíme na rozpáleném oleji, případně můžeme olejem pouze potřít a péct v troubě na pečícím papíře.
Tip! Pokud netrváte na veganské variantě, nemusíte batáty vařit, ale stačí je pouze nastrouhat a přidat do těsta 1 vejce. Ve veganské variantě se vaří a mixují, aby držely lépe pohromadě.
2. Vychladlé batáty rozmixujeme a směs vložíme do mísy. Přimícháme osmahlou cibulku, prolisovaný česnek, kurkumu, petrželku, dochutíme solí a pepřem. Po částech přimícháváme mouku, až získáme hmotu, která se nebude příliš lepit.
3. Z těsta tvarujeme placičky a smažíme na rozpáleném oleji, případně můžeme olejem pouze potřít a péct v troubě na pečícím papíře.
Tip! Pokud netrváte na veganské variantě, nemusíte batáty vařit, ale stačí je pouze nastrouhat a přidat do těsta 1 vejce. Ve veganské variantě se vaří a mixují, aby držely lépe pohromadě.












