


Recepty
Veganské velikonoční perníčky


Co budeme potřebovat
| 2 1/4 | hrnku hladké mouky | |
| 3/4 | hrnku cukru | |
| 2 | lžíce kakaa | |
| 3/4 | hrnku slunečnicového oleje | |
| 1/4 | hrnku rýžového (nebo jiného) sirupu | |
| 2 | lžíce perníkového koření | |
| 1/2 | lžičky jedlé sody | |
JAK NA TO?
1. Smícháme všechny sypké ingredience, uprostřed směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme sirup a olej, a vypracujeme hladké těsto. Pokud by se lepilo, přidáme kapku vody. Zabalíme těsto do potravinové fólie a necháme odpočinout v lednici nejlépe přes noc.
2. Těsto vyválíme, vykrojíme libovolné tvary, poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme 10-15 min při 180°C.
3. Pokud chceme perníčky udržet veganské, připravíme si polevu pouze z moučkového cukru a citronové šťávy. V opačném případě přidáme bílek, poleva tak bude mít sytější barvu.
2. Těsto vyválíme, vykrojíme libovolné tvary, poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme 10-15 min při 180°C.
3. Pokud chceme perníčky udržet veganské, připravíme si polevu pouze z moučkového cukru a citronové šťávy. V opačném případě přidáme bílek, poleva tak bude mít sytější barvu.












