Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Veganské velikonoční perníčky

Co budeme potřebovat

2 1/4   hrnku hladké mouky
3/4   hrnku cukru
2   lžíce kakaa
3/4   hrnku slunečnicového oleje
1/4   hrnku rýžového (nebo jiného) sirupu
2   lžíce perníkového koření
1/2   lžičky jedlé sody
 
 

JAK NA TO?

1. Smícháme všechny sypké ingredience, uprostřed směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme sirup a olej, a vypracujeme hladké těsto. Pokud by se lepilo, přidáme kapku vody. Zabalíme těsto do potravinové fólie a necháme odpočinout v lednici nejlépe přes noc.

2. Těsto vyválíme, vykrojíme libovolné tvary, poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme 10-15 min při 180°C.

3. Pokud chceme perníčky udržet veganské, připravíme si polevu pouze z moučkového cukru a citronové šťávy. V opačném případě přidáme bílek, poleva tak bude mít sytější barvu.

Další recepty

zpět nahoru