


Recepty
Veganské jablečné palačinky se skořicí


Co budeme potřebovat
| 500ml | rýžového nebo jiného rostlinného mléka | |
| 200g | hladké mouky | |
| 50g | cukru | |
| 2 | čajové lžičky prášku do pečiva | |
| 2 | čajové lžičky skořice | |
| jablka dle chuti | ||
| slunečnicový olej Lukana |
JAK NA TO?
1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme 20g cukru, 1 lžičku skořice, prášek do pečiva a špetku soli. Suroviny promícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme mléko, aby nevznikly hrudky. Nemusíte se bát, palačinky budou držet i bez vajec!
2. Na oleji v pánvi smažíme palačinky a mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dusíme v hrnci společně s cukrem a skořicí asi 10 min. Pokud se nám začnou připalovat, přilijeme trošku vody.
3. Palačinky podáváme naplněné jablečnou směsí, případně je ještě posypeme cukrem se skořicí.
2. Na oleji v pánvi smažíme palačinky a mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dusíme v hrnci společně s cukrem a skořicí asi 10 min. Pokud se nám začnou připalovat, přilijeme trošku vody.
3. Palačinky podáváme naplněné jablečnou směsí, případně je ještě posypeme cukrem se skořicí.












