


Recepty
Falafel


Co budeme potřebovat
| 2 | šálky cizrny | |
| 1 | šálek nasekané jarní cibulky | |
| ½ | šálku nasekané petrželky | |
| 4 | stroužky česneku | |
| 1 | polévková lžíce římského kmínu | |
| rostlinný olej Lukana | ||
| sůl | ||
| pepř |
JAK NA TO?
1. Cizrnu namočíme přes noc, poté vodu slijeme a cizrnu rozmixujeme. Přidáme nasekanou cibulku, česnek, petrželku a znovu promixujeme.
2. Přendáme do mísy, přidáme sůl, pepř a kmín a necháme 20 min odležet v lednici.
3. Ze směsi tvarujeme kuličky a důkladně je umačkáme, aby držely pohromadě. Smažíme na velké vrstvě oleje dozlatova. Podáváme nejlépe v pita chlebu se zeleninou a bílým jogurtem nebo sojanézou.
2. Přendáme do mísy, přidáme sůl, pepř a kmín a necháme 20 min odležet v lednici.
3. Ze směsi tvarujeme kuličky a důkladně je umačkáme, aby držely pohromadě. Smažíme na velké vrstvě oleje dozlatova. Podáváme nejlépe v pita chlebu se zeleninou a bílým jogurtem nebo sojanézou.












