


Recepty
Plněné papriky vegan


Co budeme potřebovat
| 6 červených nebo žlutých paprik | ||
| 150 g rýže | ||
| 150 g červených fazolí (z konzervy) | ||
| zeleninový vývar | ||
| 1 větší rajčatový protlak | ||
| 1 cibule | ||
| 2 stroužky česneku | ||
| 5 lžíc řepkového oleje Lukana | ||
| 1 lžička mleté červené papriky | ||
| čerstvá petrželka | ||
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Papriky zvrchu seřízneme a vyjmeme semínka. Rýži uvaříme podle návodu v zeleninovém vývaru.
2. Na pánvi se 3 lžícemi oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku, poté přidáme mletou červenou papriku, chvíli opečeme a nakonec přidáme fazole a protlak. Osolíme, opepříme, přimícháme nakrájenou petrželku a necháme 10 minut prohřát.
3. Směs stáhneme z plamene a promícháme s uvařenou rýži. Připravené papriky posolíme a plníme směsí. Papriky vložíme do pekáčku vymazaného olejem a pečeme cca 15 min na 200°C. Pokud se zespod připalují, podlijeme trochou vývaru. Krátce před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem. Výborně se hodí např. cheddar.
2. Na pánvi se 3 lžícemi oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku, poté přidáme mletou červenou papriku, chvíli opečeme a nakonec přidáme fazole a protlak. Osolíme, opepříme, přimícháme nakrájenou petrželku a necháme 10 minut prohřát.
3. Směs stáhneme z plamene a promícháme s uvařenou rýži. Připravené papriky posolíme a plníme směsí. Papriky vložíme do pekáčku vymazaného olejem a pečeme cca 15 min na 200°C. Pokud se zespod připalují, podlijeme trochou vývaru. Krátce před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem. Výborně se hodí např. cheddar.












