


Recepty
Řepový burger pro vegetariány


Co budeme potřebovat
| 300 g | červené řepy | |
| 80 g | ovesných vloček | |
| 2 | vejce | |
| řepkový olej Lukana | ||
| 3 | stroužky česneku | |
| 1 | menší cibule | |
| 1 | lžička tymiánu | |
| 1 | lžíce petrželky | |
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Řepu oloupeme, nastrouháme najemno a pořádně z ní vymačkáme co nejvíce tekutiny. Přidáme vločky, vejce, prolisovaný česnek, nasekaný tymián a petrželku, sůl, pepř a promícháme.
2. Směs necháme odležet v lednici alespoň půl hodiny, aby vločky nasákly.
3. Ze směsi vytvarujeme placičky, potřeme je olejem a ugrilujeme. Můžeme je ale připravit také na pánvi nebo v troubě. Podáváme v naší oblíbené housce, skvěle chutná s karamelizovanou cibulkou a kozím sýrem.
2. Směs necháme odležet v lednici alespoň půl hodiny, aby vločky nasákly.
3. Ze směsi vytvarujeme placičky, potřeme je olejem a ugrilujeme. Můžeme je ale připravit také na pánvi nebo v troubě. Podáváme v naší oblíbené housce, skvěle chutná s karamelizovanou cibulkou a kozím sýrem.












