


Recepty
Mexické fazole bez masa


Co budeme potřebovat
| 2 | konzervy červených fazolí | |
| 1 | konzerva rajčatového protlaku | |
| 1 | malá konzerva kukuřice | |
| 1 | červená paprika | |
| 2 | cibule | |
| 4 | střední rajčata | |
| 2 | stroužky česneku | |
| 1 | chilli paprička, případně sušené chilli | |
| 1 | lžička římského kmínu | |
| 1 | lžička mleté červené papriky | |
| 1 | lžička třtinového cukru | |
| řepkový olej Lukana | ||
| hrst nasekaného koriandru | ||
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Na oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, přidáme na malé kostičky nakrájenou papriku a opékáme do změknutí. Přidáme na plátky nakrájený česnek, římský kmín, chilli, mletou červenou papriku a necháme asi 1 min rozvonět.
2. Poté přidáme fazole, kukuřici, rajčata nakrájená na menší kousky, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme asi 20 min povařit.
3. Nakonec přimícháme rajčatový protlak, dochutíme cukrem, případně ještě dosolíme a přidáme nasekaný koriandr.
Tip! Výborně chutná s rýží basmati ochucenou kurkumou.
2. Poté přidáme fazole, kukuřici, rajčata nakrájená na menší kousky, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme asi 20 min povařit.
3. Nakonec přimícháme rajčatový protlak, dochutíme cukrem, případně ještě dosolíme a přidáme nasekaný koriandr.
Tip! Výborně chutná s rýží basmati ochucenou kurkumou.












