Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Mexické fazole bez masa

Co budeme potřebovat

2   konzervy červených fazolí
1   konzerva rajčatového protlaku
1   malá konzerva kukuřice
1   červená paprika
2   cibule
4   střední rajčata
2   stroužky česneku
1   chilli paprička, případně sušené chilli
1   lžička římského kmínu
1   lžička mleté červené papriky
1   lžička třtinového cukru
  řepkový olej Lukana
  hrst nasekaného koriandru
  sůl, pepř
 
 

JAK NA TO?

1. Na oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, přidáme na malé kostičky nakrájenou papriku a opékáme do změknutí. Přidáme na plátky nakrájený česnek, římský kmín, chilli, mletou červenou papriku a necháme asi 1 min rozvonět.
2. Poté přidáme fazole, kukuřici, rajčata nakrájená na menší kousky, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme asi 20 min povařit.
3. Nakonec přimícháme rajčatový protlak, dochutíme cukrem, případně ještě dosolíme a přidáme nasekaný koriandr.
Tip! Výborně chutná s rýží basmati ochucenou kurkumou.

Další recepty

zpět nahoru