


Recepty
Zeleninové špízy na grilu s bylinkovým dipem


Co budeme potřebovat
| 5 | lžic řepkového oleje Lukana | |
| 5 | lžic balzamikového octu | |
| 6 | lžic citronové šťávy | |
| 4 | stroužky česneku | |
| zelenina dle chuti (papriky, cuketa, cibule, lilek, žampióny…) | ||
| čerstvého sýru | ||
| 150 g | kelímek bílého jogurtu | |
| 1 | čersvá petrželka a pažitka | |
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Z oleje, octu, citronové šťávy, prolisovaného česneku, soli a pepře si připravíme marinádu. Zeleninu nakrájíme na větší kusy, promícháme s marinádou a střídavě napícháme na špejle.
2. Čerstvý sýr vyšlecháme s bílým jogurtem, přidáme nasekané bylinky, osolíme, opepříme a vymícháme v hladký dip.
3. Zeleninu ogrilujeme z obou stran a podáváme s jogurtovým dipem.
2. Čerstvý sýr vyšlecháme s bílým jogurtem, přidáme nasekané bylinky, osolíme, opepříme a vymícháme v hladký dip.
3. Zeleninu ogrilujeme z obou stran a podáváme s jogurtovým dipem.












