Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Zeleninové špízy na grilu s bylinkovým dipem

Co budeme potřebovat

5   lžic řepkového oleje Lukana
5   lžic balzamikového octu
6   lžic citronové šťávy
4   stroužky česneku
  zelenina dle chuti (papriky, cuketa, cibule, lilek, žampióny…)
  čerstvého sýru
150 g   kelímek bílého jogurtu
1   čersvá petrželka a pažitka
  sůl, pepř
 
 

JAK NA TO?

1. Z oleje, octu, citronové šťávy, prolisovaného česneku, soli a pepře si připravíme marinádu. Zeleninu nakrájíme na větší kusy, promícháme s marinádou a střídavě napícháme na špejle.
2. Čerstvý sýr vyšlecháme s bílým jogurtem, přidáme nasekané bylinky, osolíme, opepříme a vymícháme v hladký dip.
3. Zeleninu ogrilujeme z obou stran a podáváme s jogurtovým dipem.

Další recepty

zpět nahoru