


Recepty
Květák po indicku


Co budeme potřebovat
| 1 | květák | |
| hrst cherry rajčátek | ||
| 5 | lžic řepkového oleje Lukana | |
| 1 | lžička římského kmínu | |
| 2 | lžičky kurkumy | |
| 1 | chilli paprička | |
| asi 3 | cm kořene zázvoru | |
| čerstvý koriandr | ||
| sůl | ||
JAK NA TO?
1. Květák povaříme v osolené vodě cca 5 min a poté ho rozdělíme na růžičky.
2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájený zázvor a koření a necháme rozvonět.
3. Snížíme plamen, přidáme květák a dusíme pod pokličkou asi 5 min. Poté přidáme přepůlená rajčátka a ještě chvíli prohřejeme. Nakonec ozdobíme nasekaným koriandrem.
2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájený zázvor a koření a necháme rozvonět.
3. Snížíme plamen, přidáme květák a dusíme pod pokličkou asi 5 min. Poté přidáme přepůlená rajčátka a ještě chvíli prohřejeme. Nakonec ozdobíme nasekaným koriandrem.












