


Recepty
Domácí sekaná


Co budeme potřebovat
| 500g | hověžího masa | |
| 500g | vepřového masa | |
| 100g | slaniny | |
| 4 | lžíce řepkového oleje Lukana | |
| 3 | vejce | |
| 2 | hrsti strouhanky | |
| 2 | dcl mléka | |
| 2 | rohlíky nebo housky | |
| 4 | stroužky česneku | |
| 1 | velká cibule | |
| 2 | lžíce majoránky | |
| sůl |
JAK NA TO?
1. Rohlíky nebo housky namočíme do mléka, cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na polovině oleje. Troubu si předehřejeme na 200°C.
2. V míse smícháme maso, dvě vejce, vylisovaný česnek, osmaženou cibuli, vymačkané rohlíky nebo housky, majoránku a sůl. Podle potřeby přidáváme strouhanku tak, aby směs příliš nelepila.
3. Pekáč si vymažeme zbylým množstvím oleje. Z masa vytvarujeme dvě šišky, potřeme je bílkem a poklademe na ně plátky slaniny. Sekanou podijeme trochou vody a za občasného polévání výpekem a přilévání další vody opečeme dozlatova, přibližně 75 min.
2. V míse smícháme maso, dvě vejce, vylisovaný česnek, osmaženou cibuli, vymačkané rohlíky nebo housky, majoránku a sůl. Podle potřeby přidáváme strouhanku tak, aby směs příliš nelepila.
3. Pekáč si vymažeme zbylým množstvím oleje. Z masa vytvarujeme dvě šišky, potřeme je bílkem a poklademe na ně plátky slaniny. Sekanou podijeme trochou vody a za občasného polévání výpekem a přilévání další vody opečeme dozlatova, přibližně 75 min.












