


Recepty
Svatomartinská husa


Co budeme potřebovat
| čerstvá husa | ||
| kmín | ||
| sůl | ||
JAK NA TO?
1. Husu necháme 2-3 hodiny před pečením odpočívat v pokojové teplotě. Opálíme zapomenutá brka a husu pořádně nakmínujeme a osolíme (i zevnitř).
2. Maso vložíme na pekáč a podlijeme vodou. Pekáč s husou přiklopíme nebo husu zakryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 80°C a zvolna pečeme.
3. Během pečení propícháme kůži, aby vytekl tuk, a průběžně husu poléváme vypečenou šťávou. Sádlo postupně odebíráme, aby se nepřepalovalo.
4. Husu pečeme podle velikosti až 13 hodin, přičemž na poslední hodinu odklopíme víko a zvýšíme teplotu na 180°C, aby se dopekla dozlatova.
2. Maso vložíme na pekáč a podlijeme vodou. Pekáč s husou přiklopíme nebo husu zakryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 80°C a zvolna pečeme.
3. Během pečení propícháme kůži, aby vytekl tuk, a průběžně husu poléváme vypečenou šťávou. Sádlo postupně odebíráme, aby se nepřepalovalo.
4. Husu pečeme podle velikosti až 13 hodin, přičemž na poslední hodinu odklopíme víko a zvýšíme teplotu na 180°C, aby se dopekla dozlatova.












