


Recepty
Husí kaldoun


Co budeme potřebovat
| husí droby, případně také kosti | ||
| 5 mrkví | ||
| 3 petržele | ||
| 1 menší celer | ||
| 2 cibule | ||
| 1 vejce | ||
| 150 ml mléka | ||
| 1 lžíce hladké mouky | ||
| řepkový olej Lukana | ||
| 2 lžíce másla | ||
| 6 kuliček nového koření | ||
| špetka muškátového oříšku | ||
| 2 bobkové listy | ||
| petrželka | ||
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Husí droby řádně očistíme a opláchneme, povaříme je krátce ve větším množství osolené vody a poté odebereme vzniklou pěnu. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, jednu cibuli, případně pokud máme i kosti a vaříme alespoň hodinu.
2. Na lžíci oleje a dvou lžících másla si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme mouku a vmícháme hladkou jíšku. Přilijeme zcezený vývar, dobře rozmícháme a chvíli povaříme.
3. Do vývaru přidáme nakrájenou zeleninu z vývaru a nakrájené droby. Na závěr vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a ještě krátce povaříme. Podáváme s nudlemi a nasekanou petrželkou.
2. Na lžíci oleje a dvou lžících másla si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme mouku a vmícháme hladkou jíšku. Přilijeme zcezený vývar, dobře rozmícháme a chvíli povaříme.
3. Do vývaru přidáme nakrájenou zeleninu z vývaru a nakrájené droby. Na závěr vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a ještě krátce povaříme. Podáváme s nudlemi a nasekanou petrželkou.












