


Recepty
Tradiční česneková polévka


Co budeme potřebovat
| 10 | stroužků česneku | |
| 1 | středně velkou cibuli | |
| 4 | lžíce slunečnicového oleje Lukana | |
| 1 l | zeleninového nebo kuřecího vývaru | |
| 2 | středně velké brambory | |
| 1 | větší mrkev | |
| 2 | krajíce chleba | |
| 100 g | nastrouhaného sýra | |
| 100 g | nakrájené šunky | |
| 2 | vejce | |
| majoránka, sůl, pepř |
JAK NA TO?
1. Na polovině množství oleje osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Až zezlátne, zalijte ji vývarem, přidejte utřený česnek a na kostičky nakrájené brambory. Po pěti minutách přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a vařte ještě dalších pět minut.
2. V misce si rozmíchejte dvě vejce a za stálého míchání je vlijte do polévky. Přidejte na kostičky nakrájenou šunku a polévku dochuťte majoránkou, solí a pepřem.
3. Na zbytku oleje si v pánvi osmahněte na kostičky nakrájený chleba. Při podávání posypte každou porci polévky sýrem.
2. V misce si rozmíchejte dvě vejce a za stálého míchání je vlijte do polévky. Přidejte na kostičky nakrájenou šunku a polévku dochuťte majoránkou, solí a pepřem.
3. Na zbytku oleje si v pánvi osmahněte na kostičky nakrájený chleba. Při podávání posypte každou porci polévky sýrem.












