


Recepty
Stroganoff


Co budeme potřebovat
| 500 g hovězí svíčkové nebo roštěné | ||
| 200 g žampionů | ||
| 2 cibule | ||
| 2 lžíce rajského protlaku | ||
| 200 ml zakysané smetany | ||
| kyselé okurky | ||
| 1 lžička hořčice | ||
| hladká mouka | ||
| máslo | ||
| řepkový olej Lukana | ||
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Maso zbavíme blan, nakrájíme nejdříve na plátky a poté na nudličky. Necháme ho chvíli odležet, poté obalíme v mouce, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Opékáme asi 8 minut ze všech stran, poté posolíme, vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
2. Do stejné hluboké pánve nebo hrnce dáme lžíci másla a orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a žampióny nakrájené na hrubší plátky.
3. Přidáme hořčici, rajský protlak a nakrájené okurky, vložíme zpět maso a prohřejeme. Nakonec vmícháme smetanu. Podáváme s těstovinami nebo rýží.
2. Do stejné hluboké pánve nebo hrnce dáme lžíci másla a orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a žampióny nakrájené na hrubší plátky.
3. Přidáme hořčici, rajský protlak a nakrájené okurky, vložíme zpět maso a prohřejeme. Nakonec vmícháme smetanu. Podáváme s těstovinami nebo rýží.












