


Recepty
Staročeské lívance


Co budeme potřebovat
| 200g | hladké mouky | |
| 300ml | mléka | |
| 1 | vejce | |
| 25g | droždí | |
| 1 | vanilkový cukr | |
| špetka soli | ||
| řepkový olej Lukana |
JAK NA TO?
1. Droždí pokojové teploty si v míse smícháme s cukrem, přidáme teplé mléko, vejce, sůl, cukr a vypracujeme těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme kynout alespoň půl hodiny.
2. V lívanečníku nebo na pánvi si rozpálíme olej a smažíme lívance dozlatova z obou stran.
3. Lívance jsou výborné s ovocem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
2. V lívanečníku nebo na pánvi si rozpálíme olej a smažíme lívance dozlatova z obou stran.
3. Lívance jsou výborné s ovocem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou.












