


Recepty
Makrela v bylinkové marinádě


Co budeme potřebovat
| 2 | čerstvé makrely | |
| 4 | lžíce řepkového oleje Lukana | |
| 2 | lžíce nasekané čerstvé petrželky | |
| 2 | lžíce čerstvého tymiánu | |
| 1/2 | lžičky kmínu | |
| 1 | limeta nebo citrón | |
| 2 | stroužky česneku | |
| 1 | chilli paprička (nemusí být) | |
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. V misce smícháme olej se šťávou z půlky limety, přidáme prolisovaný česnek, kmín, bylinky, nasekanou chilli papričku, osolíme a opepříme.
2. Vykuchané makrely obalíme v připravené marinádě, důkladně je potřeme (i zevnitř) a necháme v lednici alespoň půl hodiny odležet. Makrely můžeme péct v troubě nebo grilovat. Výborně chutnají s bramborou pečenou v alobalu.
2. Vykuchané makrely obalíme v připravené marinádě, důkladně je potřeme (i zevnitř) a necháme v lednici alespoň půl hodiny odležet. Makrely můžeme péct v troubě nebo grilovat. Výborně chutnají s bramborou pečenou v alobalu.












