


Recepty
Kachní prsa s višňovou omáčkou


Co budeme potřebovat
| 4 | porce kachních prsíček | |
| 1 | lžíci řepkového oleje Lukana | |
| 1 | lžičku cukru | |
| 1 | lžičku mletého pepře | |
| 1/2 | lžičky mletého nového koření | |
| špetku skořice | ||
| 500 g | vypeckovaných višní | |
| 150 g | anglické slaniny na plátky | |
| 1 | šalotku | |
| 200 ml | červeného vína | |
| 1 | lžíci škrobové moučky | |
| šťávu z jednoho citrónu | ||
JAK NA TO?
1. V misce smícháme olej, skořici, nové koření, pepř a cukr. Do této směsi naložíme kachní prsa a 3-6 hodin necháme v chladu. Pak prsíčka osolíme, vložíme do rozpálené pánve s olejem kůží dolů, opečeme z jedné strany dozlatova a vyjmeme.
2. Ve stejné pánvi dozlatova opečeme drobně nakrájenou slaninu a šalotku, přidáme višně, červené víno a vše promícháme. Do pánve vložíme již opečená kachní prsíčka, vše dáme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi 10 minut, až maso získá zlatavou barvu a je měkké.
3. Hotová kachní prsa vyjmeme, omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme do ní škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody na zahuštění a ještě krátce povaříme. Dochutíme cukrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky a podáváme polité omáčkou.
2. Ve stejné pánvi dozlatova opečeme drobně nakrájenou slaninu a šalotku, přidáme višně, červené víno a vše promícháme. Do pánve vložíme již opečená kachní prsíčka, vše dáme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi 10 minut, až maso získá zlatavou barvu a je měkké.
3. Hotová kachní prsa vyjmeme, omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme do ní škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody na zahuštění a ještě krátce povaříme. Dochutíme cukrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky a podáváme polité omáčkou.












