


Recepty
Domácí kynuté houstičky


Co budeme potřebovat
| 500g hladké mouky | ||
| 250 ml vlažného mléka | ||
| 1/2 kostky droždí (cca 20 g) | ||
| 3 lžíce rostlinneho oleje Lukana | ||
| 2 lžičky soli | ||
| špetka cukru | ||
| 1 vejce na potření | ||
| hrubá sůl, kmín, mák, semínka na posypání | ||
JAK NA TO?
1. Do vlažného mléka vsypeme lžičku cukru a lžíci mouky, dobře promícháme a necháme vzejít kvásek.
2. Až máme kvásek připravený, smícháme v míse se všemi ostatními surovinami. Můžeme použít i kuchyňský robot.
3. Těsto přikryjeme potravinovou fólií, poté ještě utěrkou a necháme alespoň hodinu vykynout.
4. Z vykynutého těsta tvarujeme houstičky, které vyskládáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme znovu hodinu kynout.
5. Houstičky potřeme rozslehaným vajíčkem, posypeme, čím je libo, a pečeme při 230°C asi 10-12 min.
2. Až máme kvásek připravený, smícháme v míse se všemi ostatními surovinami. Můžeme použít i kuchyňský robot.
3. Těsto přikryjeme potravinovou fólií, poté ještě utěrkou a necháme alespoň hodinu vykynout.
4. Z vykynutého těsta tvarujeme houstičky, které vyskládáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme znovu hodinu kynout.
5. Houstičky potřeme rozslehaným vajíčkem, posypeme, čím je libo, a pečeme při 230°C asi 10-12 min.












