


Recepty
Domácí hranolky v troubě


Co budeme potřebovat
| brambory podle počtu strávníků | ||
| řepkový olej Lukana | ||
| sůl | ||
JAK NA TO?
Postup:
1. Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na hranolky a namočíme do studené vody na dobu jedné hodiny.
2. Omyté hranolky vyložíme na utěrku a necháme důkladně oschnout. Mezitím si předehřejeme troubu na co nejvyšší teplotu.
3. Usušené hranolky dáme do mísy, osolíme a zalijeme přiměřeným množstvím oleje, aby jím byly všechny hranolky obalené.
4. Vyložíme hranolky na plech s pečícím papírem tak, ať se co nejméně překrývají. Nejprve je pečeme na co nejvyšší teplotou po dobu asi 15 min, poté teplotu snížíme cca na 190°C a dopečeme dozlatova.
Pozor! Nepodceňujte žádný ze zmíněných kroků. Aby byly hranolky křupavé, musí si ve vodě opravdu poležet, být důkladně osušeny a pečeny na vysokou teplotu!
1. Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na hranolky a namočíme do studené vody na dobu jedné hodiny.
2. Omyté hranolky vyložíme na utěrku a necháme důkladně oschnout. Mezitím si předehřejeme troubu na co nejvyšší teplotu.
3. Usušené hranolky dáme do mísy, osolíme a zalijeme přiměřeným množstvím oleje, aby jím byly všechny hranolky obalené.
4. Vyložíme hranolky na plech s pečícím papírem tak, ať se co nejméně překrývají. Nejprve je pečeme na co nejvyšší teplotou po dobu asi 15 min, poté teplotu snížíme cca na 190°C a dopečeme dozlatova.
Pozor! Nepodceňujte žádný ze zmíněných kroků. Aby byly hranolky křupavé, musí si ve vodě opravdu poležet, být důkladně osušeny a pečeny na vysokou teplotu!












