


Recepty
Bramborový salát na obložené chlebíčky


Co budeme potřebovat
| 300 g | oloupaných brambor vařených ve slupce | |
| 100 g | uvařené kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele) | |
| 3 | kyselé okurky s lákem (skvělá náhrada za ocet) | |
| 50 g | zeleného hrášku (sterilizovaného nebo rozmrzlého) | |
| 3 | vařená vejce | |
| 2 | šalotky | |
| 100 g | majonézy – zkuste tu naší domácí ze slunečnicového oleje | |
| dijonská hořčice | ||
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Nakrájejte uvařenou kořenovou zeleninu na kostičky a propasírujte uvařené brambory. Přidejte kostičky okurek, zelený hrášek, šalotku a vařené vajíčko.
2. Základ salátu ochuťte majonézou, solí a pepřem. Dle chuti můžete přidat dijonskou hořčici a lák z okurek. Hotový salát nechte v chladu odležet.
2. Základ salátu ochuťte majonézou, solí a pepřem. Dle chuti můžete přidat dijonskou hořčici a lák z okurek. Hotový salát nechte v chladu odležet.












