Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Pečená pražma na víně

Co budeme potřebovat

2   pražmy
2   velká rajčata
1   větší cibule
5   stroužků česneku
2   lžíce řepkového oleje Lukana
250 ml   bílého vína
100 ml   vody
40 g   másla
1   citrón
  čerstvá petrželka a rozmarýn
  sůl
  pepř
 

JAK NA TO?

1. Rajčata, citrón a česnek nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka.
2. Ryby osolíme, opepříme, naplníme bylinkami, polovinou plátků česneku a citrónu, vložíme do pekáčku vymazaného olejem a poklademe plátky másla.
3. Zbytek česneku a citrónu spolu s cibulí a rajčaty vložíme do pekáčku kolem ryb i na ně. Podlijeme vínem a vodou a pečeme asi 45 minut.
4. Ryby z pekáčku vyjmeme i s rajčaty a na talíři přelijeme vzniklou šťávou. Výborně chutnají s opečeným bramborem.

Další recepty

zpět nahoru