


Recepty
Pečená pražma na víně


Co budeme potřebovat
| 2 | pražmy | |
| 2 | velká rajčata | |
| 1 | větší cibule | |
| 5 | stroužků česneku | |
| 2 | lžíce řepkového oleje Lukana | |
| 250 ml | bílého vína | |
| 100 ml | vody | |
| 40 g | másla | |
| 1 | citrón | |
| čerstvá petrželka a rozmarýn | ||
| sůl | ||
| pepř | ||
JAK NA TO?
1. Rajčata, citrón a česnek nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka.
2. Ryby osolíme, opepříme, naplníme bylinkami, polovinou plátků česneku a citrónu, vložíme do pekáčku vymazaného olejem a poklademe plátky másla.
3. Zbytek česneku a citrónu spolu s cibulí a rajčaty vložíme do pekáčku kolem ryb i na ně. Podlijeme vínem a vodou a pečeme asi 45 minut.
4. Ryby z pekáčku vyjmeme i s rajčaty a na talíři přelijeme vzniklou šťávou. Výborně chutnají s opečeným bramborem.
2. Ryby osolíme, opepříme, naplníme bylinkami, polovinou plátků česneku a citrónu, vložíme do pekáčku vymazaného olejem a poklademe plátky másla.
3. Zbytek česneku a citrónu spolu s cibulí a rajčaty vložíme do pekáčku kolem ryb i na ně. Podlijeme vínem a vodou a pečeme asi 45 minut.
4. Ryby z pekáčku vyjmeme i s rajčaty a na talíři přelijeme vzniklou šťávou. Výborně chutnají s opečeným bramborem.












