


Recepty
Polévka minestrone


Co budeme potřebovat
| 4 | lžíce řepkového oleje Lukana | |
| 1 | svazek jarní cibulky | |
| 2 | stroužky česneku | |
| kůru z parmezánu (cca 100 g) a parmezán na podávání | ||
| 1 | menší cuketu | |
| 1 | řapíkatý celer | |
| 1 | červenou papriku | |
| 2 | hrsti mraženého hrášku | |
| 1 | konzervu bílých fazolí | |
| 3 | rajčata | |
| 1 | rajčatový protlak | |
| bazalku, petrželku | ||
| sůl, pepř |
JAK NA TO?
1. Nejdříve si spařte, oloupejte a nakrájejte rajčata. Na oleji osmahněte jarní cibulku, přidejte na menší kousky nakrájenou cuketu, papriku a řapíkatý celer a osmahněte.
2. Přidejte rajčata, kůru z parmezánu, utřený česnek, zalijte cca 1 litrem vroucí vody, ochuťte solí, pepřem a vařte přibližně 20 min, dokud zelenina nezměkne (se solí buďte opatrnější, parmezán je poměrně slaný).
3. Pokud se kůra z parmezánu nerozvařila, tak ji vyjměte, přidejte fazole z konzervy a chvíli povařte, dokud se nerozpustí. Poté v polévce rozmíchejte rajčatový protlak a přidejte nasekanou bazalku a petrželku. Podávejte posypané parmezánem.
2. Přidejte rajčata, kůru z parmezánu, utřený česnek, zalijte cca 1 litrem vroucí vody, ochuťte solí, pepřem a vařte přibližně 20 min, dokud zelenina nezměkne (se solí buďte opatrnější, parmezán je poměrně slaný).
3. Pokud se kůra z parmezánu nerozvařila, tak ji vyjměte, přidejte fazole z konzervy a chvíli povařte, dokud se nerozpustí. Poté v polévce rozmíchejte rajčatový protlak a přidejte nasekanou bazalku a petrželku. Podávejte posypané parmezánem.












