


Recepty
Chřestový salát s jahodami a gorgonzolou


Co budeme potřebovat
| 500 g | zeleného chřestu | |
| 1 | balení polníčku | |
| 200 g | jahod | |
| 150 g | gorgonzoly | |
| vlašské ořechy | ||
| 8 | lžic slunečnicového oleje Lukana | |
| 2 | lžíce balzamikového octa | |
| 1 | lžíce citrónové šťávy | |
| 1 | lžička medu | |
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Pokud je chřest čerstvý, nemusíme ho loupat, jen odřežeme konce (asi 2 cm). Chřest vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 min. Poté vytáhneme a vložíme do ledové vody, aby se zastavil proces vaření.
2. V misce si smícháme olej, ocet, citrónovou šťávu, med, dochutíme solí a pepřem. Touto zálivkou zalijeme umytý polníček a důkladně promícháme. Jahody rozčtvrtíme, gorgonzolu nakrájíme na kostičky.
3. Salát rozdělíme na talíře, poklademe nakrájeným chřestem, jahodami, gorgonzolou a ozdobíme vlašskými ořechy.
2. V misce si smícháme olej, ocet, citrónovou šťávu, med, dochutíme solí a pepřem. Touto zálivkou zalijeme umytý polníček a důkladně promícháme. Jahody rozčtvrtíme, gorgonzolu nakrájíme na kostičky.
3. Salát rozdělíme na talíře, poklademe nakrájeným chřestem, jahodami, gorgonzolou a ozdobíme vlašskými ořechy.












