


Recepty
Jarní zeleninová polévka s noky


Co budeme potřebovat
| 4 | mrkve | |
| 1 | petržel | |
| 1 | řapíkatý celer | |
| 1 | svazek jarní cibulky | |
| 2 | stroužky česneku | |
| 2 l | kukuřičného vývaru | |
| 2 | vejce | |
| 50 g | strouhaného sýra | |
| 90 g | hrubé mouky | |
| jarní zelenina dle libosti (hrášek, kedluben, ředkvičky...) | ||
| nasekaná petrželka, libeček a pažitka | ||
JAK NA TO?
1. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm všechnu nakrájenou zeleninu. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme část nasekaných bylinek a uvaříme doměkka.
2. V míse si smícháme vajíčka, sýr, mouku, nasekané bylinky, jemně osolíme a opepříme.
3. Nočky si nabíráme lžičkou a povaříme 3 minuty ve vodě zvlášť nebo přímo v polévce. Polévku na talíři ozdobíme bylinkami.
2. V míse si smícháme vajíčka, sýr, mouku, nasekané bylinky, jemně osolíme a opepříme.
3. Nočky si nabíráme lžičkou a povaříme 3 minuty ve vodě zvlášť nebo přímo v polévce. Polévku na talíři ozdobíme bylinkami.












