


Recepty
Jáhlové rizoto s houbami


Co budeme potřebovat
| 250 g | jáhel | |
| 700 ml | zeleninového vývaru | |
| 1 | větší cibule | |
| 3 | stroužky česneku | |
| 3 | hrsti sušených hub | |
| zelenina dle libosti (cuketa, mrkev, hrášek…) | ||
| 2 | lžíce řepkového oleje Lukana | |
| parmezán | ||
| nasekaný tymián | ||
| sůl | ||
| pepř | ||
JAK NA TO?
1. Jáhly dvakrát spaříme a scedíme horkou vodou (jinak by byly hořké), houby si namočíme do vlažné vody. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme česnek a houby a krátce osmahneme.
2. Vmícháme jáhly, zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř a pod pokličkou dusíme 15-20 min doměkka. Mezitím si v pánvi na oleji osmahneme nakrájenou zeleninu.
3. Hotové jáhly a zeleninu smícháme dohromady, přidáme nasekaný tymián a před podáváním ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
2. Vmícháme jáhly, zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř a pod pokličkou dusíme 15-20 min doměkka. Mezitím si v pánvi na oleji osmahneme nakrájenou zeleninu.
3. Hotové jáhly a zeleninu smícháme dohromady, přidáme nasekaný tymián a před podáváním ozdobíme nastrouhaným parmezánem.












