


Recepty
Domácí krutí sekaná


Co budeme potřebovat
| 600 g mletého krůtího masa | ||
| 4 lžíce řepkového oleje Lukana | ||
| 1 cibule | ||
| 3 stroužky česneku | ||
| 3 vejce | ||
| 2 mrkve | ||
| 8 lžic strouhanky | ||
| 2 lžíce hladké mouky | ||
| 2 lžíce petrželky | ||
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na dvou lžících oleje. Dvě vejce uvaříme natvrdo.
2. Do mísy vložíme maso, osmahlou cibulku, jedno syrové vejce, mrkev nastrouhanou nahrubo, prolisovaný česnek, strouhanku, mouku, petrželku, osolíme a opepříme a vše spojíme v kompaktní hmotu.
3. Ze směsi vytvoříme šišku, do které vložíme dvě uvařená vejce. Jemně ji potřeme olejem a pečeme v troubě dozlatova. Průběžně podléváme troškou vody.
2. Do mísy vložíme maso, osmahlou cibulku, jedno syrové vejce, mrkev nastrouhanou nahrubo, prolisovaný česnek, strouhanku, mouku, petrželku, osolíme a opepříme a vše spojíme v kompaktní hmotu.
3. Ze směsi vytvoříme šišku, do které vložíme dvě uvařená vejce. Jemně ji potřeme olejem a pečeme v troubě dozlatova. Průběžně podléváme troškou vody.












