


Recepty
Šašlik na grilu


Co budeme potřebovat
| 600 g skopového masa | ||
| 6 lžic vody | ||
| 6 lžic octa | ||
| 5 lžic řepkového oleje Lukana | ||
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. V míse si smícháme vodu, olej a ocet, vložíme do ní maso, zamícháme, aby se obalilo a necháme do druhého dne odležet v lednici. Pokud maso zatížíme, bude ještě křehčí.
2. Maso necháme okapat a napícháme na grilvoací jehly. Marinádu nevyléváme! Maso potřeme olejem a grilujeme ze všech stran dozlatova. Během grilování ještě potíráme zbylou marinádou.
Pozn.: Díky octové marinádě získáte lahodně křehké maso. Recept si můžete ozvláštnit vaším oblíbeným kořením, bylinkami nebo maso na jehle proložit slaninou, cibulí či další zeleninou.
2. Maso necháme okapat a napícháme na grilvoací jehly. Marinádu nevyléváme! Maso potřeme olejem a grilujeme ze všech stran dozlatova. Během grilování ještě potíráme zbylou marinádou.
Pozn.: Díky octové marinádě získáte lahodně křehké maso. Recept si můžete ozvláštnit vaším oblíbeným kořením, bylinkami nebo maso na jehle proložit slaninou, cibulí či další zeleninou.












