


Recepty
Krůtí špízy na grilu


Co budeme potřebovat
| 600 g krůtího stehenního masa | ||
| 150 g žampionů | ||
| 1 žlutá paprika | ||
| 1 cuketa | ||
| 1 červená cibule | ||
| 4 stroužky česneku | ||
| 1 dcl řepkového oleje Lukana | ||
| 1 lžička červené papriky | ||
| 1 lžička hořčice | ||
| 2 lžíce citronové šťávy | ||
| čerstvé bylinky (petrželka, tymián, rozmarýn, oregano...) | ||
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Maso nakrájíme na větší kostky, žampiony očistíme, cibuli, cuketu a papriku nakrájíme na větší kusy.
2. Z oleje, hořčice, prolisovaného česneku, červené papriky, citronové šťávy, bylinek, soli a pepře si vytvoříme marinádu. Rozdělíme ji do dvou misek, v jedné marinujeme maso a v druhé zeleninu. Necháme odležet alespoň dvě hodiny.
3. Na špejle si napícháme střídavě maso a všechny druhy zeleniny a grilujeme dozlatova ze všech stran.
Tip! Pokud máte maso rádi šťavnatější, můžete je obalit ve slanině. Použijete-li dřevěné špejle, je lepší je nejdříve nechat chvíli namočené ve vodě. Ke špízům si také můžete připravit dip - několik receptů najdete na našem webu!
2. Z oleje, hořčice, prolisovaného česneku, červené papriky, citronové šťávy, bylinek, soli a pepře si vytvoříme marinádu. Rozdělíme ji do dvou misek, v jedné marinujeme maso a v druhé zeleninu. Necháme odležet alespoň dvě hodiny.
3. Na špejle si napícháme střídavě maso a všechny druhy zeleniny a grilujeme dozlatova ze všech stran.
Tip! Pokud máte maso rádi šťavnatější, můžete je obalit ve slanině. Použijete-li dřevěné špejle, je lepší je nejdříve nechat chvíli namočené ve vodě. Ke špízům si také můžete připravit dip - několik receptů najdete na našem webu!












