


Recepty
Smažená rýže se zeleninou


Co budeme potřebovat
| 300 g | jasmínové rýže | |
| 3 | vejce | |
| 1 | cibule | |
| svazek jarní cibulky | ||
| cca 200 g | zeleniny (mrkev, hrášek, fazolové lusky...) | |
| 5 lžic | řepkového oleje Lukana | |
| 2 lžíce | sójové omáčky | |
| koriandr | ||
| sůl | ||
| pepř | ||
JAK NA TO?
1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu, raději ji však scedíme o 3 minuty dříve, ať se nerozvaří. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a ostatní zeleninu na kostičky. V misce si rozšleháme vejce.
2. V hluboké pánvi na 3 lžících oleje osmahneme cibuli. Přidáme rozšlehané vajíčko, rýži, sójovou omáčku a několik minut ji opékáme. Pak obsah pánve přemístíme do mísy a pánev vrátíme zpátky na plotnu.
3. Přidáme zbytek oleje a krátce na něm osmahneme zeleninu tak, aby byla stále křupavá. Lehce osolíme, opepříme, vrátíme na pánev rýži s vajíčkem a vše důkladně promícháme.
4. Hotovou rýži posypeme nasekaným koriandrem, případně ještě ozdobíme smaženou cibulkou.
2. V hluboké pánvi na 3 lžících oleje osmahneme cibuli. Přidáme rozšlehané vajíčko, rýži, sójovou omáčku a několik minut ji opékáme. Pak obsah pánve přemístíme do mísy a pánev vrátíme zpátky na plotnu.
3. Přidáme zbytek oleje a krátce na něm osmahneme zeleninu tak, aby byla stále křupavá. Lehce osolíme, opepříme, vrátíme na pánev rýži s vajíčkem a vše důkladně promícháme.
4. Hotovou rýži posypeme nasekaným koriandrem, případně ještě ozdobíme smaženou cibulkou.












