


Recepty
Pečená zelenina v medové marinádě


Co budeme potřebovat
| 400g | mrkve | |
| 400g | červené řepy | |
| 400g | pastiňáku | |
| 400g | batátů | |
| 4 | červené cibule | |
| 4 | lžíce řepkového oleje Lukana | |
| 3 | lžíce červeného vinného octa | |
| 2 | lžíce medu | |
| nasekaný tymián | ||
| sůl, pepř |
JAK NA TO?
1. Mrkev, červenou řepu, pastiňák a batáty oloupeme a nakrájíme na stejně velké kusy. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka a společně se zeleninou rozložíme na plech.
2. V misce smícháme olej, vinný ocet, med, sůl a pepř a nalijeme je na zeleninu. Posypeme nasekaným tymiánem.
3. Promícháme a zatřeseme s plechem tak, aby se veškerá zelenina obalila směsí. Pečeme zhruba 35-45min, podle toho, jak velké kusy zeleniny máme. Zelenina je hotová, pokud je měkká a má zlatavou barvu.
2. V misce smícháme olej, vinný ocet, med, sůl a pepř a nalijeme je na zeleninu. Posypeme nasekaným tymiánem.
3. Promícháme a zatřeseme s plechem tak, aby se veškerá zelenina obalila směsí. Pečeme zhruba 35-45min, podle toho, jak velké kusy zeleniny máme. Zelenina je hotová, pokud je měkká a má zlatavou barvu.












