


Recepty
Paella s krevetami


Co budeme potřebovat
| 2 | lžíce řepkového oleje Lukana | |
| 200 g | kulatozrnné rýže | |
| 1 | konzerva krájených rajčat (400g) | |
| 200 g | předvařených krevet | |
| 1 | cibule | |
| 2 | stroužky česneku | |
| 1 | chilli paprička | |
| 100 ml | bílého vína | |
| 100 g | mraženého hrášku | |
| 750 ml | zeleninového nebo kuřecího vývaru | |
| 1 | citrón | |
| čerstvá petrželka | ||
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Ve velké pánvi na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, chilli a česnek pokrájený na plátky. Přidejte rýži, zalijte ji vínem, přidejte rajčata a povařte 3 minuty.
2. Poté postupně po sběračkách přidávejte vývar, rýži vždy promíchejte a počkejte, než vývar nasákne.
3. Jakmile je rýže téměř uvařená, přestaňte přilévat vývar, přidejte krevety a hrášek, ochuťte citrónem, osolte, opepřete, přidejte petrželku a ještě chvíli prohřejte.
2. Poté postupně po sběračkách přidávejte vývar, rýži vždy promíchejte a počkejte, než vývar nasákne.
3. Jakmile je rýže téměř uvařená, přestaňte přilévat vývar, přidejte krevety a hrášek, ochuťte citrónem, osolte, opepřete, přidejte petrželku a ještě chvíli prohřejte.












