Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Paella s krevetami

Co budeme potřebovat

2   lžíce řepkového oleje Lukana
200 g   kulatozrnné rýže
1   konzerva krájených rajčat (400g)
200 g   předvařených krevet
1   cibule
2   stroužky česneku
1   chilli paprička
100 ml   bílého vína
100 g   mraženého hrášku
750 ml   zeleninového nebo kuřecího vývaru
1   citrón
  čerstvá petrželka
  sůl, pepř
 

JAK NA TO?

1. Ve velké pánvi na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, chilli a česnek pokrájený na plátky. Přidejte rýži, zalijte ji vínem, přidejte rajčata a povařte 3 minuty.
2. Poté postupně po sběračkách přidávejte vývar, rýži vždy promíchejte a počkejte, než vývar nasákne.
3. Jakmile je rýže téměř uvařená, přestaňte přilévat vývar, přidejte krevety a hrášek, ochuťte citrónem, osolte, opepřete, přidejte petrželku a ještě chvíli prohřejte.

Další recepty

zpět nahoru