


Recepty
Křupavá kuřecí křídla na grilu se sýrovým dipem


Co budeme potřebovat
| 15 | kuřecích křídel | |
| 300 ml | jablečného octa | |
| 40 ml | řepkového oleje Lukana | |
| 40 ml | worchestrové omáčky | |
| 2 | lžičky mletého chilli | |
| 1/2 | lžičky sladké mleté papriky | |
| sůl, pepř | ||
| 150 g | nivy | |
| 3 | stroužky česneku | |
| 70 ml | zakysané smetany | |
| 40 g | majonézy | |
| mléko na zředění | ||
JAK NA TO?
1. Ve velké míse smícháme jablečný ocet, slunečnicový olej, worchestrovou omáčku, chilli, mletou papriku, sůl a pepř a vytvoříme marinádu. Naložíme do ní kuřecí křídla a necháme v lednici alespoň 5 hodin marinovat.
2. Připravíme si sýrový dip. Do misky nadrobíme nivu, přidáme majonézu, zakysanou smetanu, utřený česnek a podle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme solí a pepřem a uložíme do lednice.
3. Gril rozpálíme na vysokou teplotu, křidélka necháme okapat od marinády a vyskládáme je na rošt potřeny olejem. Grilujeme přibližně 20 minut a mezitím potíráme zbylou marinádou.
2. Připravíme si sýrový dip. Do misky nadrobíme nivu, přidáme majonézu, zakysanou smetanu, utřený česnek a podle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme solí a pepřem a uložíme do lednice.
3. Gril rozpálíme na vysokou teplotu, křidélka necháme okapat od marinády a vyskládáme je na rošt potřeny olejem. Grilujeme přibližně 20 minut a mezitím potíráme zbylou marinádou.












