


Recepty
Krémová batátová polévka


Co budeme potřebovat
| 600 g | batátů | |
| 1 | petržel | |
| 2 | mrkve | |
| 1 | cibule | |
| 1 l | vývaru nebo vody | |
| řepkový olej Lukana | ||
| 100 ml | smetany nebo mléka | |
| nasekanou petrželku a tymián | ||
| 1 | lžičku římského kmínu | |
| 1 | lžičku kurkumy | |
| sůl | ||
| pepř | ||
JAK NA TO?
1. Batáty, mrkve a petržel oloupeme a nakrájíme na stejně velké kusy. Promícháme s olejem, solí a pepřem a dáme péct do trouby asi na půl hodiny.
2. Na pánvi si na oleji opečeme nakrájenou cibuli, přidáme římský kmín, kurkumu, opečenou zeleninu, zalijeme vývarem nebo vodou a 20 min povaříme.
3. Poté stáhneme z plamene, vytáhneme petržel, rozmixujeme polévku ručním mixérem a přimícháme mléko a nasekané bylinky.
2. Na pánvi si na oleji opečeme nakrájenou cibuli, přidáme římský kmín, kurkumu, opečenou zeleninu, zalijeme vývarem nebo vodou a 20 min povaříme.
3. Poté stáhneme z plamene, vytáhneme petržel, rozmixujeme polévku ručním mixérem a přimícháme mléko a nasekané bylinky.












