


Recepty
Cuketová frittata


Co budeme potřebovat
| 4 vejce | ||
| 150 ml smetany | ||
| 1 menší cibule | ||
| 1 vekou cuketu | ||
| 2 lžíce řepkového oleje Lukana | ||
| 150 g sýru (ementál nebo gouda) | ||
| čerstvá petrželka | ||
| sůl, pepř | ||
JAK NA TO?
1. Nejdříve si připravíme pánev, kterou můžeme dát i do trouby. Nadrobno nakrájenou cibuli v ní lehce osmahneme na oleji, poté přihodíme na tenká kolečka nakrájenou cuketu a krátce orestujeme.
2. V misce si připravíme směs vajec, smetany a strouhaného sýru, přidáme část nasekané petrželky, osolíme a opepříme.
3. Ingredience v pánvi rovnoměrně rozprostřeme, vylijeme na ně připravenou směs a pečeme v troubě předehřáte na 170°C přibližně 20 minut.
2. V misce si připravíme směs vajec, smetany a strouhaného sýru, přidáme část nasekané petrželky, osolíme a opepříme.
3. Ingredience v pánvi rovnoměrně rozprostřeme, vylijeme na ně připravenou směs a pečeme v troubě předehřáte na 170°C přibližně 20 minut.












