


Recepty
Banánová roláda


Co budeme potřebovat
| 4 | vejce | |
| 4 lžíce | bezlepkové mouky | |
| 2 lžíce | řepkového oleje Lukana | |
| 2 lžíce | horké vody | |
| 2 lžíce | kakaa | |
| 200 g | cukru | |
| 2 | banány | |
| 1 | tvaroh | |
| 1 | vanilkový pudink bez lepku | |
| 300 ml | mléka | |
| špetku soli | ||
JAK NA TO?
1. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh. V druhé míse si ušleháme žloutky se 100 g cukru, poté přimícháme kakao, olej a horkou vodu. Pomalu vpracujeme také sníh z bílků a nakonec do vzniklé pěny pomalu po lžících vmícháme mouku.
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180° asi 12 min. Po upečení dáme na vlhkou utěrku a srolujeme do tvaru rolády.
3. Z mléka, pudinkového prášku a zbylého cukru uvaříme pudink, necháme ho za občasného míchání vychladnout a poté vyšleháme s tvarohem v hustý krém.
4. Roládu si rozvineme, potřeme krémem, na kraj dáme banány a pevně smotáme.
Tip! Roládu můžete ještě polít rozpuštěnou čokoládou.
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180° asi 12 min. Po upečení dáme na vlhkou utěrku a srolujeme do tvaru rolády.
3. Z mléka, pudinkového prášku a zbylého cukru uvaříme pudink, necháme ho za občasného míchání vychladnout a poté vyšleháme s tvarohem v hustý krém.
4. Roládu si rozvineme, potřeme krémem, na kraj dáme banány a pevně smotáme.
Tip! Roládu můžete ještě polít rozpuštěnou čokoládou.












